Stephan

Stephan

МИКРОКУТЕРЪТ – НЕИЗБЕЖНАТА ТЕХНОЛОГИЯ В МЕСОПРЕРАБОТКАТА!
Една висока степен на раздробяване на суровините за получаване на фина емулсия със силно изразена степен на емулгиране е невъзможно без използуването на МИКРОКУТЕР.

Изобретената и патентованата система STEPHAN MICROCUT SYSTEM е базирана на безконтактен роторно-статорен принцип на режещия инструмент. Всички останали марки микрокутери, предлагани на пазара, представляват по същество “бързо работещи волфове”, защото принципа на рязане и режещите им комплекти не се различават от тези, използвани в конвенционалния волф.

При МИКРОКУТЕРА STEPHAN роторът (режещата глава) и статорът (режещият ринг) са комплектовани с режещи зъби пластини, изработени от износоустойчиви твърдосплавни материали с дотация на специални керамични съединения. Двата режещи инструмента нямат механичен контакт помежду си. Разстоянието между тях е 100 микрона.
Роторът създава центрофугално ускорение на суровината, която се всмуква принудително в отворите между зъбите на режещите инструменти.
Режещите инструменти се изработват за различен размер на раздробяване на суровините, при което зъбите за даден типоразмер се подреждат на различно разстояние. В повечето модели микрокутери се вграждат два комплекта режещи инструменти с различен шпалт за постигане на оригинален размер на частиците.

Фирма Stephan предлага затворени и напълно автоматизирани технологични системи за производство на пастети, топени сирена, майонези, тестени изделия, сладкарски и захарни изделия, различни млечни продукти, кулинарни продукти.